Beoordeeld met een 4.9/5

Aanvraag
OFFERTE

Terug naar overzicht

Thuisbatterijen
4 april 2024
blog foto HEMS

Is een HEMS de moeite waard?

HEMS bieden een geïntegreerde, efficiënte en gebruiksvriendelijke benadering van energiebeheer. Of je nu je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet wilt verminderen, je energiekosten wilt verlagen, of gewoon een duurzamere levensstijl wilt nastreven, dit systeem biedt de tools en technologie om je doelen te bereiken. Bij De Groene Generatie staan we klaar om je te helpen de perfecte oplossing voor jouw situatie te vinden en je te begeleiden naar een energie-efficiëntere toekomst!

Bij De Groene Generatie streven we altijd naar vooruitgang in duurzame energieoplossingen. We zijn dan ook enthousiast om jullie meer te vertellen over de komst van Home Energy Management Systemen. Deze innovatieve oplossing is een gamechanger voor iedereen met zonnepanelen, zeker richting de toekomst. Laten we eens dieper duiken in wat dit systeem zo bijzonder maakt!

Wat is een HEMS?

Een Home Energy Management System (HEMS) is een geavanceerd systeem dat is ontworpen om het energiegebruik in een huishouden te optimaliseren en te beheren. Het integreert verschillende technologieën en slimme functies om de efficiëntie van de energievoorziening te vergroten, met name bij huishoudens die zonnepanelen hebben.

Wat zijn de voordelen van een Home Energy Management System?

Maximaliseer je eigen verbruik van opgewekte zonne-energie

Het grootste deel van de opgewekte zonne-energie gaat terug het net op om (nu nog) voor een later moment door saldering te kunnen gebruiken. Gemiddeld ligt dat percentage op zo’n 30% zelfconsumptie, door het toevoegen van een batterij van het juiste formaat gaat dit percentage al snel richting 70%. Energieopslag is een cruciaal onderdeel van veel HEMS. Het stelt je in staat om overdag opgewekte energie op te slaan en te gebruiken wanneer het je uitkomt, zoals ‘s nachts of tijdens een stroomuitval. Dit vergroot je zelfvoorziening en vermindert je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Geld verdienen met dynamische tarieven

Door slim om te gaan met dynamische energie tarieven kun je zelfs geld verdienen, door laag in te kopen en weer op een hoger moment te verkopen.

Of toch niet? Door de huidige salderingsregeling heeft deze uitrol een vertragend effect. Maar dit gaat de toekomst worden dat zien we al bij onze buurlanden gebeuren. De aansturing van jouw installatie gebeurd volledig automatisch door een zelflerend systeem. We leggen je uit wat je nog meer kunt verwachten van de terugleververgoeding in 2024.

Slim energiebeheer

De HEMS-software van geeft je gedetailleerd inzicht in je energieverbruik en -kosten. Door gebruik te maken van voorspellende analyses en optimalisatietechnieken, helpt deze software je om het meeste uit je zonne-energie te halen, waardoor je zowel geld bespaart als je ecologische voetafdruk verkleint. Er wordt gemeten hoe de behoefte van energie in je woning loopt, en daarmee wordt de juiste aansturing bepaald.

Het net ontlasten

Doordat we met z’n allen steeds meer elektriciteit verbruiken is er onbalans op het net, je hoort dit ook steeds vaker in het nieuws. Wanneer je zorgt voor jouw eigen energievoorziening, opslag en aansturing ben je veel minder afhankelijk van het net en zorgt dit ook voor minder belasting op het net. Zo zien we bijvoorbeeld in België het fenomeen ‘peak shaving’, als gevolg voor een extra kost wanneer je een piekvraag hebt van het net. Deze pieken kunnen worden opgevangen door jouw eigen batterij. Dat is dus goed voor het net, en in dit geval dus ook voor je portemonnee.

Flexibel en toekomstbestendig

De HEMS zijn compatibel met verschillende soorten zonnepanelen en het systeem kan eenvoudig uitgebreid worden. Dit betekent dat je systeem kan meegroeien met je behoeften en aanpassingen in de toekomst.Ready, set, go!

Klaar voor duurzame stappen met persoonlijk advies? Neem contact op voor een adviesgesprek én een kop koffie. Zet vandaag nog de stap naar groen!

Advies aanvragen

Meer artikelen

""/
Zonnepanelen

Einde salderen. Hoe blijf ik rendement uit mijn zonnepanelen halen?

""/
Zonnepanelen

Invloed terugleveringsheffing op de terugverdientijd van zonnepanelen

1 2