Beoordeeld met een 4.9/5

Aanvraag
OFFERTE

Thuisbatterij zonnepanelen

Ontdek de kracht van een thuisbatterij voor zonnepanelen! Zoals de naam al aangeeft is het een accu waarmee je zelf energie kan opslaan vanuit je zonnepanelen. De energie die jouw zonnepanelen opwekken is namelijk op drie manieren te gebruiken: direct benutten, terugleveren aan het net óf met een thuisbatterij opslaan voor later gebruik. Zelfs wanneer de zon niet schijnt, blijf je profiteren van de groene opgewekte energie. Daarnaast kun je met een thuisbatterij inspelen op dynamische energietarieven waardoor jij geld kunt besparen!

Aanvraag
  • Profiteer van groene energie, ook als de zon niet schijnt

  • Minder afhankelijk van het kwetsbare energienet

  • Meer waarde uit je zonnepanelen halen

  • Inspelen op dynamische energietarieven

Voordelen van een thuisbatterij

Waarom een thuisbatterij installeren?

Het klinkt erg interessant, zonnepanelen installeren en een thuisbatterij aanschaffen. Maar wat brengt het je nu eigenlijk? Dat leggen wij graag aan je uit! Het opwekken van groene zonne-energie is een geweldige stap in het bijdragen aan een klimaatneutrale toekomst en het besparen op jouw energiekosten. Het is dan ook zonde om de groene energie die je hebt opgewekt niet volledig te benutten, toch? Op een zonnige dag haal je soms meer zonne-energie op dan je verbruikt. Met een thuisaccu voor zonnepanelen sla je deze overige energie op om later te gebruiken. Bijvoorbeeld in de avond als je thuis bent of op een dag met minder zon. Overtuigd? Plan vrijblijvend een adviesgesprek!

Advies aanvragen
Thuisbatterij zonnepanelen - De Groene Generatie

Minder afhankelijk

Met een thuisbatterij voor zonnepanelen sla jij jouw opgewekte stroom zelf op. Dit zorgt niet alleen voor meer rendement uit je zonnepanelen, maar zorgt er ook voor dat jij onafhankelijk wordt van het elektriciteitsnet.

Hybride of retro-fit

Iedere situatie is anders, daarom leveren en installeren we verschillende oplossingen. Hybride omvormers worden aangesloten op jouw nieuwe zonnepanelen, accu en het energienet. Retro-fit omvormers en batterijen installeren we daarentegen naast de bestaande installatie.

Dynamische tarieven

Bespaar op jouw energierekening door in te spelen op dynamische tarieven. Koop stroom in op het moment dat deze goedkoop is,  en gebruik of verkoop je stroom op een moment dat deze duur is. Sla je goedkope stroom op in je thuisbatterij.

Veiligheid voorop

Onze batterijen maken gebruik van Lithium-ijzerfosfaat, LiFe (PO4) grondstoffen. Dit maakt de batterijen onbrandbaar en stabieler dan andere batterijen. Ze zijn ontworpen met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en functies, zoals temperatuur- en stroombeveiliging.

Zonnepanelen installatie op huis
De Groene Generatie - Totaaloplossingen

Thuisbatterijen en zonnepanelen: De perfecte combinatie

Altijd de perfecte oplossing

Bij de aanschaf van een thuisbatterij zijn er verschillende oplossingen beschikbaar, afhankelijk van jouw woonsituatie en (energie)behoeften. Zo bieden we hybride oplossingen aan waarbij de thuisbatterij wordt gecombineerd met zonnepanelen en het elektriciteitsnet om de optimale balans te vinden tussen zelfvoorziening en het terugleveren van overtollige energie.

Handelen met energie

Ook kun je met een thuisbatterij slim  inspelen op wisselende energieprijzen op de dynamische energiemarkt. Koop je stroom in, en sla deze op als deze goedkoop is. Gebruik je goedkope stroom op een later moment of verkoop deze zelfs.

Onze werkwijze

Bij De Groene Generatie houden we van een transparante, duidelijke en gedetailleerde werkwijze. Na ontvangst van je aanvraag schieten we met volle energie uit de startblokken. Samen ontdekken we wat jouw wensen zijn en welke producten daar het beste bij passen. Vervolgens kijken we hoe we dat technisch op de beste en meest veilige manier voor je kunnen realiseren. We komen graag bij je thuis voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Met jouw akkoord rollen we de mouwen op en beginnen we met de installatie van jouw thuisbatterij, helemaal naar jouw zin. Ons gecertificeerde team zorgt voor een professionele en naadloze installatie van de accu op jouw elektriciteitsnet al dan niet in combinatie met de aanwezige zonnepanelen. Vervolgens geniet jij direct van alle voordelen van jouw nieuwe batterij!

Thuisbatterij voor zonnepanelen

Hybride of retro-fit?

Verschillende type thuisbatterijen

Denk je na over de aanschaf van een thuisaccu? Dan is het belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn. Onze adviseurs helpen jou met het kiezen van de juiste installatie voor jouw situatie. Echt maatwerk dus! Liever zelf vast rondkijken? We hebben alle beschikbare modellen op een rijtje gezet voor je.

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

Wat is een thuisbatterij en hoe werkt het?

Een thuisbatterij is een opslagsysteem voor elektriciteit dat thuis kan worden geïnstalleerd. Het werkt door energie op te slaan van zonnepanelen of het elektriciteitsnet, zodat deze later kan worden gebruikt wanneer er weinig zonne-energie is of wanneer de elektriciteitsprijs hoog is.

Kan een thuisbatterij binnen en buiten worden geïnstalleerd?

Ja, de meeste thuisbatterijen kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de batterij op een veilige en geschikte locatie wordt geïnstalleerd.

Kan ik een thuisbatterij gebruiken als ik geen zonnepanelen heb?

Ja, het is mogelijk om een thuisbatterij te gebruiken zonder zonnepanelen. Je kunt de batterij bijvoorbeeld opladen met elektriciteit van het elektriciteitsnet wanneer de tarieven laag zijn en deze gebruiken wanneer de tarieven hoog zijn. Bliq is een toevoeging aan je thuisbatterij zodat jij kunt profiteren van de prijsschommelingen op het stroomnet.

Hoelang duurt het om een thuisbatterij op te laden?

De oplaadtijd van een thuisbatterij is afhankelijk van de grootte van de batterij en de oplaadmethode die je gebruikt. Over het algemeen duurt het enkele uren tot een dag om een thuisbatterij volledig op te laden.

Zijn thuisbatterijen veilig?

Ja, thuisbatterijen zijn over het algemeen veilig om te gebruiken. Onze thuisbatterijen zijn ontworpen met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen om ervoor te zorgen dat de batterij veilig en betrouwbaar is tijdens het gebruik. Elk onderdeel van de batterij is zorgvuldig geselecteerd en getest om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Hoeveel energie kan een thuisbatterij opslaan?

De hoeveelheid energie die een thuisbatterij kan opslaan, is afhankelijk van de grootte van de batterij en het merk en type batterij dat je kiest. De meeste thuisbatterijen hebben een opslagcapaciteit van enkele kilowattuur.

Ik heb al zonnepanelen, kan hier een batterij bij?

Dit kan zeker. Wij zorgen er voor dat de bestaande zonnepanelen op de accu worden aangesloten.

Onze klanten aan het woord

 

Thuisbatterijen van De Groene Generatie

Samen de mogelijkheden bespreken?

Bij De Groene Generatie vinden we het belangrijk om persoonlijk met jou de mogelijkheden te bespreken. We nemen de tijd om jouw wensen te begrijpen en bieden gedetailleerd advies op maat. Samen stellen we het ideale energieplan op voor jouw situatie!

Adviesgesprek plannen
Adviesgesprek - De Groene Generatie