Beoordeeld met een 4.9/5

Aanvraag
OFFERTE

Thuisbatterij zonnepanelen

Met de huidige regelgeving omtrent het opwekken van zonne-energie is een thuisbatterij de oplossing om zo veel mogelijk van de stroom die je opwekt zelf te gebruiken.

Daarnaast kun eenvoudig geld verdienen door automatisch te handelen op de onbalansmarkt en energie zo goedkoop mogelijk in te kopen door gebruik te maken van dynamische energietarieven.

Wil je weten hoe dit precies werkt? Vraag dan vrijblijvend advies!

Aanvraag
  • Verhoog het zelfgebruik van zonne-energie van 30 naar 70%

  • Verdien gemiddeld €1600 aan de onbalansmarkt

  • Bespaar gemiddeld €600 aan dynamische tarieven

  • Verdien je batterij in 6 jaar terug!

*Gebaseerd op een batterij met een capaciteit van 10kWh en een 10kW omvormer.

Voordelen van een thuisbatterij

Waarom een thuisbatterij installeren?

Een thuisbatterij zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk controle hebt over de manier hoe jij met je stroom omgaat. Heb je zonnepanelen? Dan ga je met een batterij zo veel mogelijk van de door jezelf opgewekte stoom zelf gebruiken. Het is immers jouw stroom. Terugleveren is zonde!

Daarnaast kun je eenvoudig besparen op je energierekening door stroom in te kopen en op te slaan op het moment van de dag waarop deze het goedkoopst is. Je gaat dus volledig automatisch voor de laagst prijs.

Help je jouw energieleverancier ook nog met een stukje onbalans op het netwerk weg te nemen? Dan krijg je daar een flinke vergoeding voor!

Bekijk assortiment

Terugverdienen in 5-6 jaar

Doordat het einde van het salderen in zicht is, er heffingen zijn op het terugleveren van stroom, de recente ontwikkelingen rondom dynamische energietarieven en de mogelijkheid tot de handel op de onbalansmarkt verdien je je thuisbatterij in ongeveer 5 tot 6 jaar terug!

Eenvoudig geïnstalleerd

We werken nu met de superslimme thuisbatterijen van AlphaESS. Wat voor een zonnepanelen je ook hebt, we kunnen ze altijd aansluiten op je thuisbatterij. De slimme software zorgt voor maximale prestaties van de accu en optimaal gebruikersgemak. Dit volledig automatisch en met een handige app!

Back-up bij stroomuitval

Mocht de stroom uitvallen, dan kun je altijd nog gebruik maken van de capaciteit van je batterij. Het mooie aan ons systeem is dat je stroomuitval zelfs nog energie kunt opwekken met je zonnepanelen. Dat is bij andere merken batterijen zelden een mogelijkheid. Hierdoor zit je dus extra safe bij een stroomstoring.

Veiligheid voorop

Onze batterijen maken gebruik van Lithium-ijzerfosfaat, LiFe (PO4) grondstoffen. Dit maakt de batterijen onbrandbaar en stabieler dan andere batterijen. Ze zijn ontworpen met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en functies, zoals temperatuur- en stroombeveiliging.

De Groene Generatie - Totaaloplossingen

Thuisbatterijen en zonnepanelen: De perfecte combinatie

Hoe groot moet mijn batterij zijn?

Wat de ideale capaciteit van jouw batterij is afhankelijk van jouw doelen. Wil je enkel de energie die je zonnepanelen opwekken opslaan? Reken dan met  1 tot 1,5 kWh per kilowatt piek. Maar ook het stroomverbruik is van invloed op de gewenste capaciteit. Wil je ook handelen op de onbalansmarkt en inspelen op dynamische tarieven, dan is het belangrijk dat de batterij wat groter maar vooral ook sneller is. Gemiddeld kiezen onze klanten voor een capaciteit van 10 tot 20 kWh. Uiteraard berekenen we graag welke batterij het beste bij jou aansluit.

Onze werkwijze

Bij De Groene Generatie houden we van een transparante, duidelijke en gedetailleerde werkwijze. Na ontvangst van je aanvraag schieten we met volle energie uit de startblokken. Samen ontdekken we wat jouw wensen zijn en welke producten daar het beste bij passen. Vervolgens kijken we hoe we dat technisch op de beste en meest veilige manier voor je kunnen realiseren. We komen graag bij je thuis voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Met jouw akkoord rollen we de mouwen op en beginnen we met de installatie van jouw thuisbatterij, helemaal naar jouw zin. Ons gecertificeerde team zorgt voor een professionele en naadloze installatie van de accu op jouw elektriciteitsnet al dan niet in combinatie met de aanwezige zonnepanelen. Vervolgens geniet jij direct van alle voordelen van jouw nieuwe batterij!

Thuisbatterij voor zonnepanelen

Hybride of retro-fit?

Verschillende type thuisbatterijen

Denk je na over de aanschaf van een thuisaccu? Dan is het belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn. Onze adviseurs helpen jou met het kiezen van de juiste installatie voor jouw situatie. Echt maatwerk dus! Liever zelf vast rondkijken? We hebben alle beschikbare modellen op een rijtje gezet voor je.

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

Wat is een thuisbatterij en hoe werkt het?

Een thuisbatterij is een opslagsysteem voor elektriciteit dat thuis kan worden geïnstalleerd. Het werkt door energie op te slaan van zonnepanelen of het elektriciteitsnet, zodat deze later kan worden gebruikt wanneer er weinig zonne-energie is of wanneer de elektriciteitsprijs hoog is.

Kan een thuisbatterij binnen en buiten worden geïnstalleerd?

Ja, de meeste thuisbatterijen kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de batterij op een veilige en geschikte locatie wordt geïnstalleerd.

Kan ik een thuisbatterij gebruiken als ik geen zonnepanelen heb?

Ja, het is mogelijk om een thuisbatterij te gebruiken zonder zonnepanelen. Je kunt de batterij bijvoorbeeld opladen met elektriciteit van het elektriciteitsnet wanneer de tarieven laag zijn en deze gebruiken wanneer de tarieven hoog zijn. Bliq is een toevoeging aan je thuisbatterij zodat jij kunt profiteren van de prijsschommelingen op het stroomnet.

Hoelang duurt het om een thuisbatterij op te laden?

De oplaadtijd van een thuisbatterij is afhankelijk van de grootte van de batterij en de oplaadmethode die je gebruikt. Over het algemeen duurt het enkele uren tot een dag om een thuisbatterij volledig op te laden.

Zijn thuisbatterijen veilig?

Ja, thuisbatterijen zijn over het algemeen veilig om te gebruiken. Onze thuisbatterijen zijn ontworpen met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen om ervoor te zorgen dat de batterij veilig en betrouwbaar is tijdens het gebruik. Elk onderdeel van de batterij is zorgvuldig geselecteerd en getest om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Hoeveel energie kan een thuisbatterij opslaan?

De hoeveelheid energie die een thuisbatterij kan opslaan, is afhankelijk van de grootte van de batterij en het merk en type batterij dat je kiest. De meeste thuisbatterijen hebben een opslagcapaciteit van enkele kilowattuur.

Ik heb al zonnepanelen, kan hier een batterij bij?

Dit kan zeker. Wij zorgen er voor dat de bestaande zonnepanelen op de accu worden aangesloten.

Onze klanten aan het woord

 

Thuisbatterijen van De Groene Generatie

Samen de mogelijkheden bespreken?

Bij De Groene Generatie vinden we het belangrijk om persoonlijk met jou de mogelijkheden te bespreken. We nemen de tijd om jouw wensen te begrijpen en bieden gedetailleerd advies op maat. Samen stellen we het ideale energieplan op voor jouw situatie!

Adviesgesprek plannen
Adviesgesprek - De Groene Generatie