Beoordeeld met een 4.9/5

Aanvraag
OFFERTE

Zonnepanelen zakelijk plaatsen

In 2022 steeg de energie van zonnepanelen op bedrijfspanden met 45%. Dat is niet gek, want er zitten tal van voordelen aan verbonden! Bij De Groene Generatie begrijpen we dat elke onderneming uniek is. Daarom is onze aanpak voor het aanschaffen van zonnepanelen zakelijk transparant, persoonlijk en volledig afgestemd op uw specifieke bedrijfsbehoeften.

Aanvraag
  • Profiteer van belastingvoordeel en zakelijke subsidies

  • Bespaar maandelijks op jouw energierekening

  • Vergroot direct de waarde van het bedrijfspand

  • Draag bij aan een duurzame toekomst!

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Waarom zonnepanelen zakelijk laten leggen?

Het leggen van zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand zorgt ervoor dat het energielabel van het pand lager wordt. De overheid moedigt duurzaam ondernemen sterk aan, waardoor dit mogelijk een flink belastingvoordeel oplevert. Ook consumenten hechten steeds meer waarde aan bedrijven die duurzaam ondernemen. Hiermee is het mogelijk om je nét van de concurrentie te onderscheiden en een sterkere positie in de markt te behalen.

Advies aanvragen
Zonnepanelen zakelijk
nieuwbouwfoto

Nieuwbouwprojecten

Uw project, onze energie: samen voor duurzame nieuwbouw.

Wij zijn niet alleen bezig met onze eigen projecten, maar werken intensief samen met onze partners voor het realiseren van nieuwbouwprojecten. Wij begrijpen het belang van BENG-normen en bieden daarom op maat gemaakte systemen aan voor nieuwbouwwoningen. Met onze uitgebreide ervaring in talrijke projecten, zijn we de ideale partner voor aannemers en elektrotechnische bedrijven die streven naar duurzaamheid en kwaliteit in hun bouwprojecten. Als de nieuwe bewoners behoefte hebben aan meer specifieke informatie, dan staan we altijd klaar voor een passend advies.

Meer weten?

Subsidies en regelingen bij zakelijke zonnepanelen

Er zijn verschillende subsidies waar je mogelijk recht op hebt na het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen. Dit is een greep uit de belangrijkste subsidieregelingen:

1   De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)
Een voorwaarde van deze subsidie is een minimum van 3000 m2 dakoppervlakte.

2   Stimuleringsregeling Duurzame Energie voor Kleine Installaties (SDEK)
Deze regeling is specifiek bedoeld voor kleine installaties met een vermogen tot 15 kilowattpiek. Het biedt een vergoeding voor de geproduceerde duurzame energie.

3   Energie-investeringsaftrek (EIA)
De EIA stelt bedrijven in staat om een bepaald percentage van de investeringskosten in energiebesparende bedrijfsmiddelen af te trekken van de fiscale winst. Dit verlaagt de te betalen belasting.

4   Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
De KIA is een aftrekpost van de winstbelasting voor investeringen in bedrijfsmiddelen. Deze regeling is afhankelijk van het totale investeringsbedrag in zonnepanelen.

5   Provinciale en gemeentelijke subsidies
Sommige provincies en gemeenten bieden specifieke subsidies en financiële steun voor duurzame energieprojecten, waaronder zakelijke zonnepanelen-installaties.

Hoe gaan we te werk bij zakelijke zonnepanelen?

Na ontvangst van je aanvraag schieten wij met volle energie uit de startblokken. We maken een plan op maat dat perfect aansluit bij jouw onderneming. Dit spreken we samen door, zodat je precies weet wat van ons te verwachten en er geen verrassingen zijn.

Akkoord? Dan rollen onze gecertificeerde monteurs de mouwen op. Ons team zorgt voor een efficiënte en naadloze installatie van de zonnepanelen. Je bedrijf draagt snel bij aan een duurzamere toekomst en bespaart tegelijkertijd op de energiekosten. Dat alles helemaal naar jouw persoonlijke wensen!

Vragen over zonnepanelen zakelijk

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen voor mijn bedrijf te leggen?

In sommige gevallen heb je een vergunning nodig, afhankelijk van je omgeving. Het is mogelijk om dit te checken in het bestemmingsplan van je gemeente.

Is het mogelijk om mijn opgewekte energie op te slaan?

Zeker! Bekijk onze pagina over een thuisbatterij voor zonnepanelen.

Moet ik mijn bedrijfspand anders verzekeren?

Je bedrijfspand wordt mogelijk meer waard door het leggen van zonnepanelen, wat ervoor zorgt dat je premie verandert.

Zakelijke voordelen

Met zonnepanelen zakelijk aanschaffen, vergroot je niet alleen je duurzaamheidsprofiel als bedrijf, maar bespaar je ook op de energiekosten. Een slimme zakelijke investering voor bedrijven die vooruit kijken.

Bedrijfspand waardeboost

Zonnepanelen voor bedrijven zijn meer dan alleen energieopwekkers. Door zonnepanelen op je bedrijfspand te plaatsen, vergroot je direct de waarde van je pand en profileer je je onderneming als milieubewust.

Fiscale voordelen

Bij het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen kun je profiteren van fiscale voordelen en subsidies. Zo maak je een duurzame keuze en krijg je tegelijkertijd financiële voordelen.

Groen bedrijfsimago

Elk zonnepaneel op je bedrijfspand straalt duurzaamheid uit. Door te investeren in zonnepanelen zakelijk, laat je zien dat jouw onderneming bijdraagt aan een groenere toekomst en maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Onze klanten aan het woord

 

Advies over zakelijke zonnepanelen?

Samen de mogelijkheden bespreken?

Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan en ontdek hoe De Groene Generatie jouw onderneming helpt met het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen. Samen werken we aan een groenere toekomst!

Adviesgesprek
Adviesgesprek - De Groene Generatie