Beoordeeld met een 4.9/5

Aanvraag
OFFERTE

Terug naar overzicht

Algemeen
8 augustus 2024

Heb jij nog een oude stoppenkast?

Woon je in een verouderde woning? Dan is de kans groot dat je een stoppenkast hebt. Een groepenkast en een stoppenkast verdelen beide de elektriciteit in je huis. Maar het grootste verschil tussen deze twee is de veiligheid. Zo is een groepenkast veel veiliger dan een stoppenkast en is de kans op brand als gevolg van kortsluiting kleiner. Een stoppenkast biedt doorgaans ook voldoende bescherming, maar een groepenkast is net wat veiliger. Stoppenkasten worden steeds vaker vervangen door een groepenkast, we leggen je graag uit wat dit voor jou betekend!

Advies aanvragen

Waarom een groepenkast vervangen?

Een groepenkast verdeelt de elektriciteit in je huis. Een oude of verouderde groepenkast kan problemen veroorzaken, zoals kortsluiting of brandgevaar. Een aantal belangrijke redenen om je groepenkast te vervangen:

  • Verouderde installatie: oudere stoppenkasten met traditionele stoppen kunnen niet altijd de belasting aan van moderne huishoudens.
  • Veiligheid: een nieuwe groepenkast vermindert het risico op kortsluiting en brand.
  • Uitbreiding van je huis: als je bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer installeert, heb je vaak extra groepen nodig.
  • Nieuwe apparaten: zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen vereisen vaak een upgrade van je elektrische installatie.

Wanneer moet je een groepenkast zeker vervangen?

Het is belangrijk om te weten wanneer je stoppenkast of groepenkast aan vervanging toe is. Let op de volgende signalen:

  1. Stroomuitval: heb je vaak te maken met stroomuitval of doorslaande stoppen? Dan kan je groepenkast overbelast zijn.
  2. Oudere woning: woon je in een huis ouder dan 30 jaar en is de stoppenkast nooit vervangen? Laat deze dan inspecteren en door een groepenkast vervangen.
  3. Brandlucht of hitte: ruik je een brandlucht of voelt de groepenkast warm aan? Dit kan duiden op oververhitting en verhoogd brandgevaar.

Kosten groepenkast vervangen

De kosten voor het vervangen van een groepenkast variëren, afhankelijk van het type en het aantal groepen. Het is slim om je groepenkast meteen ‘future-proof’ te maken. Dat wil zeggen dat we de voorkeur geven aan een dubbele groepenkast met een 4-polige hoofdschakelaar 63A. Via deze manier zorg je ervoor dat de groepenkast voorbereid is op hoog stroomverkeer voor als je bijvoorbeeld ook zonnepanelen, thuisbatterij, laadpaal of warmtepomp hierop wil aansluiten. De kosten voor het vervangen van jouw groepenkast zullen ongeveer tussen de 950,- en 1150,- incl. btw zijn. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Kies voor een erkende elektricien

Het vervangen van een groepenkast moet altijd door een erkende elektricien worden gedaan. Dit garandeert niet alleen de veiligheid, maar ook de kwaliteit van de installatie. Een professionele elektricien geeft advies over de beste oplossingen voor jouw situatie en zorgt voor een nette installatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Hopelijk heeft deze blog je geholpen om een beter inzicht te krijgen in het vervangen van je groepenkast en de bijbehorende kosten en voordelen. Bij De Groene Generatie helpen we je graag met het vervangen van je groepenkast. Of je nu zonnepanelen, een thuisbatterij voor zonnepanelen of een warmtepomp laat installeren, een veilige en efficiënte installatie is cruciaal. Onze ervaren elektriciens zorgen hiervoor, zodat je zorgeloos kunt genieten van je duurzame investeringen.



Ready, set, go!

Meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor jouw meterkast? Bij De Groene Generatie staan we voor kwaliteit, service maar vooral voor tevreden klanten. Daarom denken we graag vrijblijvend met je mee en voorzien we je van een goed advies op basis van jouw wensen.

Advies aanvragen

Meer artikelen

""/
Laadpaal

Publieke versus privé-laadpalen: wat is de beste keuze voor jou?

""/
Warmtepomp

Warmtepomp of traditionele verwarming: welke is beter voor jouw huis?

""/
Algemeen

Groepenkast vervangen? We vertellen je alles wat je moet weten!

""/
Zonnepanelen

Einde salderen. Hoe blijf ik rendement uit mijn zonnepanelen halen?

1 2 3