Beoordeeld met een 4.9/5

Aanvraag
OFFERTE

Terug naar overzicht

Zonnepanelen
13 maart 2024
blog glas-glas panelen

Glas Glas –  de nieuwe generatie zonnepanelen!

Als je voor de aanschaf van zonnenpanelen gaat, dan wil je natuurlijk panelen met een hoog rendement, een lange levensduur én een goede garantie. Daarom leggen wij daar waar het kan glas glas zonnepanelen. Voor de prijs hoef je het namelijk echt niet te laten. Ze zijn namelijk nauwelijks duurder en bieden je veel voordelen!

Direct advies!

Wat zijn Glas Glas panelen nu eigenlijk?

Glas Glas zonnepanelen zijn zoals de naam al doet vermoeden zowel aan de voorkant als achterkant van een glazen laag voorzien. Hierdoor zijn ze efficiënter, degelijker en minder belastend voor het milieu. We leggen je graag uit hoe dat precies zit.

Hoog rendement

Omdat dit type zonnepaneel aan beide kanten glas heeft, kan het ook aan beide kanten stroom opwekken doordat zonlicht kan reflecteren. Dit kan bij glas-folie panelen niet. Daarnaast blijven ze langer koel bij warm weer waardoor ze ook in de zomer maximaal presteren. Ook hebben ze een langere levensduur en een lager rendementsverlies in vergelijking tot traditionele glas-folie panelen.

Kwaliteit

Glas Glas panelen hebben niet allen voordelen ten aanzien van het rendement, maar ook voordelen ten aanzien van de kwaliteit. Omdat glas in tegenstelling tot folie niet rekbaar is, heb je minder kans op scheuren. Bij warmte of koude zullen de bovenlaag en de onderlaag evenredig uitzetten of krimpen. Bij een glas-folie combinatie gaat dat niet evenredig waardoor schade kan ontstaan binnenin het paneel.

Ook kan glas veel beter tegen extreme weeromstandigheden. Het productieproces is wat complexer maar het kwaliteitstoezicht ligt een stuk hoger tijdens de productie. Hierdoor weet je zeker dat jouw paneel in perfecte staat de fabriek verlaat en eenmaal op je dak eigenlijk niet stuk kan gaan.
Maar het belangrijkste is misschien wel dat glas NIET BRANDBAAR IS.

  • niet brandbaar
  • bestand tegen extreme weersomstandigheden
  • minder kans op kleine of grotere scheuren
  • minder gevoelig voor vocht
  • beter recyclebaar

 

Omdat wij zelf ook onder de indruk zijn van de kwaliteit geven wij maar liefst 25 jaar garantie op fabrieksfouten en 30 jaar opbrengstgarantie.

“Mooie zonnepanelen”

Hoewel wij natuurlijk een passie hebben voor zonnepanelen, moeten we eerlijk toegeven dat ze in de basis natuurlijk niet echt heel mooi zijn. Dan maar kiezen voor de minst lelijke! Deze panelen zijn full-black en zeer strak. Hierdoor zien ze er ten aanzien van foliepanelen een stuk beter uit!

Nadelen Glas-Glas panelen

Uiteraard zijn er ook wat nadelen. Al wegen die in de praktijk nauwelijks op tegen de voordelen. Zo zijn glas glas zonnepanelen vaak wat zwaarder dan glas-folie panelen. Dat is in 95% van de gevallen geen enkele belemmering voor het plaatsen. Als er sprake is van een heel afwijkend dak, of hele oude dakbedekking kan het een afweging zijn om te kiezen voor panelen met een lager gewicht. Ook het monteren van glas glas vraagt wat extra zorg vanwege het hogere gewicht. Uiteraard zijn onze monteurs hier zeer bekwaam in en maken we gebruik van speciaal montagemateriaal.

Meer weten?

Bij De Groene Generatie staan we voor kwaliteit, service maar vooral voor tevreden klanten. Daarom denken we graag vrijblijvend met je mee en voorzien we je van een goed advies op basis van jouw wensen. Wil je meer weten over glas glas zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op!

 Ready, set, go!

Klaar voor duurzame stappen met persoonlijk advies? Neem contact op voor een adviesgesprek én een kop koffie. Zet vandaag nog de stap naar groen!

Advies aanvragen

Meer artikelen

""/
Zonnepanelen

Invloed terugleveringsheffing op de terugverdientijd van zonnepanelen

"blog
Zonnepanelen

Zonnepanelen op een plat dak? 7 tips om rekening mee te houden!

"blog
Zonnepanelen

Zonnepanelen in 2024: Feiten, fabels en de zonnige toekomst van jouw energie

"blog
Thuisbatterijen

De toekomst van jouw zonne-energie installatie met een Home Energy Management System (HEMS)

1 2